object1554741850

Migratie van Joomla 1.5 of 2.5 naar Joomla 3.9 of hoger

Sinds september 2012 is er een eind gekomen aan de actieve ondersteuning van Joomla 1.5. Inmiddels is de Joomla versie verder ontwikkeld via versie 2.5 (wordt ook niet meer actief ondersteund) naar versie 3. Op dit moment is de meest actuele uitgave 3.10.2.

Belangrijk
Nu het doek dus definitief gevallen is zullen er dus ook geen officiële veiligheidspatches meer worden uitgebracht. Dat houdt in dat, wanneer uw site op Joomla 1.5.x of 2.5.x is gebaseerd, ook uw site gehackt zou kunnen worden. Om nog verzekerd te zijn van een veilige situatie is het dus noodzakelijk dat er een migratie zal moeten worden uitgevoerd zodat uw website weer optimaal veilig kan worden gemaakt.

U heeft 3 opties

Optie 1: u besluit om niet te migreren

Dat is een keuze. U kunt uw site zo laten. U "moet" niets.
Zorg dan wel voor een goede back-up en houd er rekening mee dat de site na een hack uit de lucht kan zijn en dat dit lastig is om te herstellen. Waarschijnlijk kunt u dit niet zelf oplossen en moet u hulp inschakelen.

Optie 2: U besluit te migreren maar wilt het design hetzelfde laten

Wij migreren uw site naar Joomla 3.6 of hoger. Wij installeren tevens nieuwe versies van geïnstalleerde extensies. Wij verhuizen de site naar een server die op PHP 5.x of 7.x draait. De techniek wordt aangepast maar de bezoeker zal geen of weinig verschil zien, maar wel in het geval van PHP 7 een positief snelheidseffect merken.

Optie 3: U besluit te migreren en maakt van de gelegenheid gebruik om voor een nieuw design te kiezen

U wilt een nieuw en eigentijds design, nieuwe functies, nieuwe mogelijkheden die aangepast zijn aan uw nieuwe wensen en uw inmiddels in Joomla verworven inzichten. In dat geval gaan we met elkaar in gesprek. Samen met u nemen wij uw wensen door, passen daar nieuwe functionaliteit op aan en migreren vervolgens de content van uw oude website naar het nieuwe design. Wij verhuizen de site naar een server die op PHP 5.x of 7.x draait.

Als u uw gegevens invult en verstuurt nemen we contact met u op voor een afspraak. Klik hier voor het contactformulier.